Îți poți încărca mașina cu energie solară?

Îți poți încărca mașina cu energie solară?

Îți poți încărca mașina cu energie solară?

Dependența lumii noastre de combustibilii fosili a fost contestată din ce în ce mai mult în ultimii ani, din perspectivă de mediu și probleme de aprovizionare și geopolitice. Pentru a combate acestea, multe țări caută să reducă utilizarea combustibililor fosili, inclusiv în sectorul transporturilor, unde mobilitatea electrică a apărut ca o nouă tendință proeminentă.
Drept urmare, vânzările de vehicule electrice (EV) au crescut vertiginos în ultimul deceniu. Deși această creștere a mobilității electrice ajută deja la înlocuirea utilizării a aproximativ 1,5 milioane de barili de petrol pe zi, de asemenea, crește considerabil cererea de energie electrică.

Ce este energia solară?
Când vorbesc despre energia solară, majoritatea oamenilor își imaginează panourile solare instalate pe acoperișuri – acest lucru, totuși, este diferit din punct de vedere tehnic de ceea ce înseamnă „energie solară” din punct de vedere științific. Mai simplu, energia solară se referă la energia emisă de soare, dintre care o parte își face drum pe Pământ. Această energie poate fi recoltată pentru a produce energie electrică printr-un proces numit fotovoltaic.

Cum funcționează energia solară cu încărcarea EV la domiciliu?
În timp ce panourile solare singure pot contribui semnificativ la economii de costuri, cuplarea lor cu un vehicul electric le poate multiplica beneficiile. În loc să se bazeze pe energie de la rețea, panourile solare pot genera energie electrică pe care o poți folosi pentru a-ți încărca vehiculul electric, reducând costurile și asigurându-se că electricitatea utilizată pentru alimentarea mașinii este produsă în mod durabil.
Deși este puțin probabil ca o instalație solară standard de casă să alimenteze complet vehiculul electric, cel puțin poate ajuta la generarea unei părți din energia electrică utilizată de mașină. 

Trebuie să am o stație de încărcare inteligentă pentru vehicule electrice dacă vreau să îmi încarc vehiculul electric cu energie solară?
S-ar putea să vă întrebați daca puteți utiliza doar puterea generată de la panourile solare pentru a vă încărca mașina? Răspunsul este puțin mai complicat decât simpla conectare a stației de încărcare EV la panouri solare.
Problema este că puterea generată de un panou fotovoltaic este neuniformă și foarte variabilă și nu poate fi alimentată direct în bateria unui EV (sau în rețeaua electrică).
În orice caz, orice instalație de panouri solare trebuie să aibă instalat un invertor pentru a converti energia electrică, astfel încât să poată fi alimentată în rețeaua electrică de acasă și folosită pentru alimentarea aparatelor sau încărcarea mașinii.
Deși deținerea unei stații de încărcare inteligentă nu este necesară pentru a utiliza electricitatea de la panourile solare, aceasta poate ajuta foarte mult la gestionarea procesului de încărcare și la controlul când și câtă energie electrică de la panourile solare este utilizată pentru a vă încărca vehiculul electric.

Pot stoca electricitatea pe care o produc cu panouri solare?
O provocare cheie cu energia solară, dar mai ales atunci când este folosită pentru încărcarea vehiculelor electrice, se referă la diferența de timp de producție și consum. Într-adevăr, energia solară este generată în principal în timpul zilei, când soarele strălucește cel mai tare. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor tind să-și încarce vehiculele electrice noaptea, odată ce s-au întors de la serviciu.
O modalitate de a depăși acest lucru este de a stoca energia generată în timpul zilei și de a o folosi mai târziu, atunci când este cel mai necesar. O modalitate de a face acest lucru este prin instalarea unei baterii de stocare și conectarea acesteia la panourile solare. Apoi, puteți încărca bateria în timpul zilei folosind energia solară pe care o generați și o puteți folosi pentru a vă alimenta casa noaptea sau când producția solară este scăzută.

Care este viitorul energiei solare?
Pe măsură ce lumea face tranziția de la sursele de energie intensivă în carbon, sursele regenerabile, cum ar fi solarul, vor juca un rol din ce în ce mai important în furnizarea noastră de energie electrică. Energia solară este o modalitate atractivă pentru gospodării de a-și reduce costurile cu energie, de a câștiga independență față de rețea și de a garanta energie electrică generată în mod durabil.
 
Trimite

Suport clienti Luni - Vineri: 9-17

0724 33 77 77 office@sunpower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!