Principiul de functionare al invertoarelor solare

Principiul de functionare al invertoarelor solare
In orice sistem fotovoltaic, creierul actiunii este INVERTORUL.

Care este principiul de functionare al invertoarelor solare?
Invertoarele transforma curentul continuu, primit de la panourile fotovoltaice in curent alternativ, necesar pentru a alimenta cu energie electrica casa.

Tipuri de invertoare

1. Microinvertoarele
Microinvertoarele sunt dispozitive plug-and-play, care se conecteaza la un singur panou fotovoltaic, transformand curentul continuu in curent alternativ, ce iti poate alimenta aparatele de uz casnic. Microinvertoarele, spre deosebire de invertoarele normale, controleaza iesirea unui singur panou.
Acestea, au cateva avantaje semnificative precum: optimizarea puterii, usurinta instalarii, dar pot ajuta si in cazul unei defectiuni. In cazul in care, un panou trebuie inlocuit, restul de panouri din sir vor functiona in continuare la capacitate optima.
2. Invertoare hibrid
Invertoarele hibrid, combina tehnologia invertoarelor solare normale cu flexibilitatea invertoarelor cu baterii. Acestea sunt o alegere buna, pentru cei care vor ca pe viitor sa isi monteze un sistem de stocare.
Un invertor hibrid, are o capacitate de conversie bidirectionala, ceea ce inseamna ca poate transforma curentul direct in curent alternativ, pentru a alimenta casa, dar poate prelua si curent alternativ din retea, pentru a-l transforma in curent direct, pentru a stoca in acumulatori.
3. Invertoare centrale
Acestea sunt invertoarele, folosite in general la instalarea panourilor fotovoltaice, deoarece functioneaza ca un invertor centralizant. Cel mai mare avantaj al acestui invertor este costul mic.

Suport clienti Luni - Vineri: 9-17

0724 33 77 77 office@sunpower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!