Intretinerea panourilor fotovoltaice

Intretinerea panourilor fotovoltaice
Întreținerea panourilor solare: tot ce trebuie să știți

Panourile solare sunt o investiție excelentă care vă poate oferi energie solară ieftină și regenerabilă pentru următorii 25 de ani sau mai mult.

Dar o întrebare cheie este, cum le menții? 
Panourile solare necesită foarte puțină întreținere, mai ales dacă sunt înclinate, deoarece ploaia poate spăla orice resturi.
În general, se recomandă să efectuați curățarea panourilor solare între două și patru ori pe an.
Folosirea unei aplicații de monitorizare vă poate ajuta să urmăriți cantitatea de energie pe care o produc panourile dvs. Dacă observați o scădere a producției, ar putea fi timpul să vă curățați panourile.
Singurul lucru de care au nevoie este o curățare ușoară periodică pentru a se asigura că murdăria, frunzele și alte resturi nu împiedică razele soarelui.
 
Puteți monitoriza starea de sănătate a panourilor solare?
Dacă producția de energie a panourilor începe să scadă, o puteți monitoriza printr-o aplicație. Scăderea energiei poate fi un semn că panourile dvs. sunt obstrucționate de ceva, cum ar fi resturi, și nu pot genera cantitatea lor tipică de electricitate.

Cum întrețineți panourile solare?
Dacă panourile tale sunt înclinate, ai noroc: ploaia va îndepărta de fapt resturile care s-au acumulat pe ele. Cu toate acestea, în timpul sezonului uscat sau în perioadele prelungite fără ploaie, este important să le curățați manual.
În general, se recomandă să efectuați curățarea panourilor solare între două și patru ori pe an. Deși poate părea mult, vestea bună este că acest lucru nu necesită multă muncă. Tot ce ai nevoie este o suflantă de frunze sau un spray rapid cu un furtun de grădină, iar panourile tale vor fi curate și în stare bună.
În timpul iernii, poate fi necesar să vă curățați panourile după o ninsoare abundentă. Dacă folosiți apă pentru a curăța zăpada, asigurați-vă că este călduță sau puteți folosi și o racletă cu mâner lung.
Este important să rețineți că nu trebuie să folosiți niciodată apă fierbinte când curățați zăpada de pe panouri. Panourile sunt realizate din sticlă călită, iar diferența extremă de temperatură le poate crăpa.

Panouri montate la sol față de panouri de pe acoperiș - există o diferență de întreținere?
Când vine vorba de întreținere, singura diferență reală dintre sistemele solare montate la sol și sistemele solare de pe acoperiș este că panourile de sol sunt mai ușor de accesat și, prin urmare, mai ușor de păstrat curate. Dacă observați o acumulare de zăpadă sau alte resturi, puteți pur și simplu să o curățați cu o mătură cu peri moi.

Cum afectează vremea extremă panourile solare?
Panourile solare sunt proiectate pentru a fi durabile. Instalațiile de panouri solare de cea mai bună calitate permit sistemelor fotovoltaice să reziste la orice fel de vreme, de la vânt și ploaie până la zăpadă și multe altele.
Veți fi bucuroși să aflați că panourile solare rezistă bine la grindină, așa cum a constatat Departamentul de Energie. Ele pot face fata chiar și uraganelor, așa cum demonstrează daunele limitate aduse sistemelor solare din Carolina de Nord în timpul uraganului Florence din 2018.
Desigur, nu sunt 100% indestructibile; în rare ocazii, pot suferi daune din cauza grindinei, uraganelor, sau fulgerelor. 
Cu toate acestea, ridicându-le la câțiva centimetri deasupra solului sau a acoperișului, permiteți circulația aerului, ceea ce le poate ajuta să le răcească și să mențină producția de energie. Performanța panourilor solare la temperaturi ridicate nu trebuie să va streseze prea mult, instalatorul dumneavoastră  va lua în considerare factorii climatici locali atunci când instalează panouri.

Deci, panourile solare sunt greu de întreținut?
Una peste alta, întreținerea panourilor solare este destul de ușoară. Dacă observați praf, resturi sau zăpadă îngrămădite, o curățare rapidă vă va asigura că panourile dumneavoastră funcționează eficient.
Faceți asta și panourile dvs. ar trebui să continue să funcționeze la eficiență maximă, aducându-vă energie solară regenerabilă pentru anii următori.
Esti interesat de panourile solare?
Te putem contacta noi daca ne lasi cateva detalii!
Trimite

Suport clienti Luni - Vineri: 9-17

0724 33 77 77 office@sunpower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!