Sisteme de aer conditionat.

Sisteme de aer conditionat.
Ce este aerul condiționat?

Aerul condiționat (deseori denumit AC, A/C sau aer condiționat) este un sistem folosit pentru a răci temperatura într-un spațiu interior.
In timpul procesului de climatizare, un fluid este răcit prin evaporarea unui alt fluid, numit agent frigorific. Aparatul dvs. de aer condiționat transformă rapid gazul într-un lichid și înapoi, folosind substanțe chimice care elimină aerul cald din interiorul casei dvs. Pe scurt, un sistem de aer condiționat controlează temperatura, umiditatea și calitatea aerului în spațiile interioare.


Tipuri de aer condiționat.
Există mai multe tipuri de sisteme de aer conditionat, iar alegerea va depinde în totalitate de nevoile dumneavoastră individuale. De exemplu, cât de mare este suprafața, câtă căldură este generată în acea zonă și de ce tip de comenzi aveți nevoie. A avea tipul de AC potrivit pentru nevoile tale este esențial pentru a-ți ține sub control consumul de energie și pentru a-ți menține spațiul la o temperatură optima.

Sistemele de aer conditionat se impart in 2 categorii: Sisteme de aer conditionat multisplit si sisteme de aer conditionat split.Sistemele split furnizează de obicei aer condiționat și încălzit la o singură sau câteva camere dintr-o clădire. Sistemele multi-zone sau multi-split permit ca până la opt încăperi să fie condiționate independent una de cealaltă, fiecare cu propria sa unitate interioară și simultan dintr-o singură unitate exterioară . 
O alta categorie de sisteme de aer conditionat sunt: sistemele ac de pardosela sau de perete.
Un aspect foarte important, in folosirea aparatelor de aer conditionat, este functia de dezumidificare. Cu cat umiditatea in incapaere este mai mare, cu atat senzatia de aer rece este mai mare. 
Apa extrasa din aer de catre sistemul de aer conditionat va fi stocata intr-o unitate externa.

Sistemul AC este foarte usor de montat, acesta fiind compus dintr-o unitate exterioara si o unitate interioara, conectate printr-un traseu frigorific.
Periodic filtrele aparatului de aer conditionat trebuie curatate, pentru a impiedica inmultirea alegenilor, din cauza prafului acumulat si al scamelor.


Cu ajutorul tabelului prezentat mai jos, va puteti orienta la tipul de aer conditionat potrivit nevoilor dumneavoastra: 


 
Suprafata Capacitate
20-25 m² 9000 BTU
25-35 m² 12000 BTU
40-50 m² 18000 BTU
60-70 m² 24000 BTU







 
Trimite

Suport clienti Luni - Vineri: 9-17

0724 33 77 77 office@sunpower.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!